Seda Kansu’ nun Kaleminden
Eğer çocuklarınızı ve torunlarınızı CİDDEN seviyorsanız bu yazıyı okur ve paylaşırsınız !
Daha fazla ülke iPad’leri ve cep telefonlarını sınıftan çıkartmaya başladı ,
wi-fi çocuklarımızı KANSER yapıyor mu ?
Önemli Kanser Uzmanlarından uzmanı Prof Anthony Miller, (Anthony B. Miller MD, FRCP, FRCP (C), FFPH, FACE – Emeritus) okul sınıflarda ışınlanan wifi’nin, tütün ve asbest kadar tehlikeli olabileceğini iddia ediyor.Toronto Üniversitesi’nden Miller, okullarda Wifi’ye izin verilmemesi gerektiğini söylüyor.
Bazı ülkeler, cep telefonlarının yanı sıra wifi’yi yasaklamaya ya da kısıtlamaya başladı
Çocukların çoğu bu günlerde internet erişimine sahip olmakla o kadar takıntılılar ki, otel ya da evin wifi’si olmadıkça tatile gitmeyi neredeyse reddedecekler.
Okulda, bir keresinde bir tahtaya tebeşirle öğretilenlerler yerine milyonlarca gencin artık tabletlerde ve aklıllı telefonlarla oturdukları okulda tamamen internete “bağlı” olarak yaşıyorlar
Sorun şu ki, bazı derslerde akıllı telefonlar eğitim araçları olarak kullanılsa da, gün boyunca öğrenciler için tehlikeli bir dikkat dağıtıcı olabilirler. Aslında, telefonları okullara götüren gençler, artık bir bakanın yasaklanması için çağrıda bulunduğu tartışmalı bir konu haline geldi.
Yine de belki daha da önemli olan başka bir konu daha var: dünyanın en iyi kanser uzmanlarından biri, Birleşik Krallığın sınıflarına ışınlanan wi-fi ile erişilen Pad’ler ve cep telefonları gibi cihazlar arasında sinyaller gönderen radyo dalgalarının tütün ve asbest bu kadar tehlikeli olabileceğini söyledi.
Toronto Üniversitesi’nden Anthony Miller, bunu boşu boşuna söyleyebilecek bir kişi değildir : : “Okullarda wi fi ye izin verilmemelidir.”
Kanada Ulusal Kanser Enstitüsü’nün Epidemiyoloji Ünitesinin Direktörü olan ve Dünya Sağlık Örgütü ve Alman Kanser Araştırma Merkezi’nde üst düzey görevlerde bulunan Profesör Miller, korkularında yalnız değil.
Uzun süredir devam eden bu araştırmalarda ki bu şekilde uyaran bilim insanlarındandır
Şu anda sürekli olarak hepimizin üzerimizde dolaşan elektromanyetik radyasyon dalgalarının, bazı akademisyenler tarafından bile ‘elektrosokog’ olarak adlandırılan, gelecekteki kanser salgınlarına neden olabileceği uyarısında bulunuyorlar , en çok risk altında olanlar da çocuklar
Bazı ilgili ülkeler okullarda bir elektrosmog kaynağı olan cep telefonlarını yasaklamaya başladılar.
Ama Birleşik Krallık da bir şey yapılmadı. değil. Eski bir Hükümet Baş Bilim Adamının başkanlık ettiği bir dönüm noktası resmi soruşturmasından 18 yıl sonra, bu tür radyasyonu azaltmak için bir önlem önerdi, ama sonuçlar yetersiz.
Bu arada, kendimize ve çocuklarımıza karşı muazzam bir tıbbi deney gerçekleştiriyoruz – bunun yüzünden kampanya yürüten stklar bizi “Kanal Değişiren Kuşak” olarak adlandırdı .
Çünkü insanoğlu daha önce hiç böyle bir şeye maruz kalmamıştı.
Cep telefonları, wifi, bebek monitörleri, akıllı enerji sayaçları ve diğer internet bağlantılı ürünlerden her yerde bulunan elektroskob canlı hücrelerin son 3,800 milyon yıl içinde geliştirdiği doğal elektromanyetik alanlardan milyarlarca kez daha güçlüdür.
Endişe verici bir şey, bu denemenin nasıl biteceğini bilmiyoruz. Bunun bir sonucu , bu tehlikeli oyun oynamanın yıllar alacağıdır: kitlesel maruziyet sadece son zamanlarda başladı ve örneğin kanserler gelişmek için on yıllar alabilir. Ama kısmen de olsa elektro-motorun olası etkilerine ne yazık ki çok az sayıda araştırma yapıldığı için tehlikenin farkında değiliz.
Öğrenmekte olduğumuz az bilgiler , radyasyonun nispeten yoğun dozlarını kafaya veren cep telefonları üzerindeki çalışmalardan geliyor.
Bazı araştırmalar onları tamamen açık bir şekilde vermiştir, ancak bunlar genellikle kısa süreli maruziyete bakmıştır – bu yüzden kanser geliştirmeye yetecek kadar uzun (genellikle on yıldan az) mobil kullanmamış kişilerde yapıldığı için takibi yoktur.
Buna karşılık, çok önemli bir veri İsveçli araştırmalardan : , on yıl veya daha uzun bir süredir onlara maruz kalan insanların, genellikle el cihazlarını tuttukları kafa tarafında malign bir beyin tümörü geliştirmenin iki kat daha muhtemel olduğunu bulmuşlardır.
Dünya Sağlık Örgütü’nün Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (Dünya Sağlık Örgütü’nün Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı) tarafından yapılan bu araştırma, dünyanın 13 ülkesinde binlerce kişinin katıldığı büyük bir çalışma ile geniş bir şekilde doğrulanmıştır.
Bu çalışmalar, Ajansın 2011’de “elektrosmog” un insanlarda hastalığın olası bir nedeni olduğu sonucuna varmasına neden olmuştur.
Ve Profesör Anthony Miller, Fransa tarafından gerçekleştirilen yeni bir cep telefonu araştırmasındaki beyin kanseri riskini beş kat artırdığını içeren bulguların da Ajansın değerlendirmesini yükseltmesine ve radyasyonu açık bir kanserojen olarak kınamasına neden olması gerektiğine inanıyor.
Çalışmalar ayrıca cep telefonlarını tükrük bezi ve akustik nöromlar ile işitsel sinir üzerinde, genellikle sağırlığa ve dengede problemlere neden olan iyi huylu tümörler ile ilişkilendirmiştir.
Korkularını paylaşan Prof Miller ve diğer üst düzey bilim adamları, cep telefonlarının kansere neden olabileceğine dair kanıtların artmasının, bu buzdağının elektrosmogtan çok daha geniş bir tehlikeye sahip olduğunu açığa çıkarmasıdır.
Tabii ki, kablosuz radyasyon dolu bir oda kafanın yanına tutulan bir cep telefonundan çok daha küçük bir doz sağlar. Ancak insanlar, ofislerde, okullarda ya da evlerde, özellikle de gecede, neredeyse herkesin eyanında olduğu bir yerde bırakıyorlarsa veya uzun süreler konuşuyorlarsa daha uzun süre maruz kalıyorlar.
Ve sadece endişe yaratan kanser değil. Kampanyalar ve bazı üst düzey akademisyenler, kalınlaşma elektrosmogunun kalp yetmezliği, erkek infertilitesi, otizm, ciddi bilişsel bozukluk, kromozomlara ve DNA’ya verilen zararlar ve diğer birçok durumla bağlantılı olabileceğine işaret etmektedirAyrıca, her yüz insanın yaklaşık üçünün radyasyona özellikle duyarlı olduğu, baş ağrıları, çınlayan kulaklar, göğüs ağrıları ve uykusuzluk gibi semptomlara maruz kaldığı giderek daha fazla kabul görmektedir.Hiçbir şeyin kanıtlanmaması endişesi yüzünden dikkatli ve takipçi olmanın önemli olduğu vurgulanmalıdır, fakat gerçek tehlike ne olursa olsun, hem cep telefonlarından hem de genel olarak elektrosmogtan en fazla risk altında olan çocuklar.Sinir sistemleri hala gelişmekte ve onları daha savunmasız hale getirmektedir. Kafatasları daha incedir, bu nedenle beyinleri daha büyük dozlar alırlar. Ve oldukça basit bir şekilde, on yıllarca onlardan önce, bugün yaşamlarından daha fazla radyasyona maruz kalacaklar.Bu yüzden, wifi’nin okullarımızın çoğuna yayılması endişe verici.
Wifi kullanırken, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve diğer cihazlar, aynı zamanda çocukların maruz kalmasını artıran radyasyon yayar. İngiltere’nin sınıflarında şu anda bir milyondan fazla tablet kullanılıyor.
Kampanya yapan STKlar ve bu konuda çalışan bilim adamları , okulları tehlikeli durumlardan kaçınmak için teşvik ederler ve bu tür teknolojinin yararlarından faydalanmakiçin örneğin, masalara doğrudan bağlantılar veya duvarlara ve zeminlere doğrudan bağlantılar ya da tavandan asılı olarak, örneğin cihazların kablolanmasıyla elde edilmesini önerirler Daha fazla ülke ve şehirde radikal kısıtlmalarla önlemalarak bu şekilde geleceğe dönüyor.
Fransa, anaokullarından (çocuk ne kadar küçükse, tehlike ne kadar büyükse) wifi’yi yasakladı ve 11 yaşına kadar olan çocuklara öğretimde kullanımını kısıtladı. Ayrıca, tüm okullardan cep telefonlarını da yasaklamıştır, çünkü kısmen sosyal olarak yıkıcıdırlar. Ve ülkenin resmi Gıda, Çevre ve İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı, tabletlerin ve diğer kablosuz cihazların telefon olarak düzenlenmesini tavsiye etti.
Kıbrıs Rum kesiminde anaokullarında wifi’yi yasakladı ve sadece yönetim amaçlı olarak küçük okulların personel bürolarına izin verdi. İsrail’de okul öncesi ve anaokullarında da yasak ve çocukların büyüdükçe sınıfta kademeli olarak uygulanmasına izin verir.
İsrail’in Hayfa kenti, okul sistemini fiber kabloya geçirdi, böylece çocuklar internete bağlanmak için kablosuz ağa ihtiyaç duymayan bilgisayarları kullanıyorlar.
Bu arada Frankfurt, on yılı aşkın bir süre önce tüm okullarının yüzde 80’ini kablo sistemi ile finanse ederken,
Avusturya’daki Salzburg’daki okul yetkilileri resmen 2005 yılından beri wifi kullanmamalarını resmi olarak tavsiye ettiler.
Belçika’daki Gent, okullar ve kreşler için wifi’yi yasakladı; İspanya ve İtalya’daki yerel yetkililer bunu tüm okullarından çıkardı. Uzakta duran Fransız Polinezyası bile, anaokullarında yasaklamış ve birincil okullarda sınırlandırmıştır. Ve böylece liste uzayıp gidiyor.
Buna karşın, İngiltere’de, ileride sorunların erken uyarılarına rağmen, sadece rahatlık ve hareketsizlik var. 2000 yılında, eski bir Hükümet Baş Bilimcisi olan Sir William Stewart’ın yönettiği resmi bir soruşturma, özellikle çocuklar için elektroskoba maruz kalmanın azaltılması yollarını öneren bir dönüm noktası raporu hazırladı. Tony Blair’in hükümeti tavsiyelerinin çoğunu kamuoyuna kabul etti – sonra bunları hayata geçiremedi.Beş yıl sonra, resmi Ulusal Radyolojik Koruma Kurulunun başkanı olarak görev yapan Sir William, aynı eylemi ve aynı sonuçlara neden olan başka bir rapor yayınladı. Daha sonra, 2007’de – o zamana kadar Sağlık Koruma Ajansı (HPA) Başkanı oldu – o okullarda wifi hakkında endişe dile getirdi. Ancak kullanımı o günden bu yana hızla yayıldı.
HPA’yı başarılı kılan Public Health İngiltere, artık wifi’nin okullarda kullanılmaya devam etmesinin neden bir neden görmediğini söylüyor.
İngiltere’deki elektrolog hakkındaki resmi eylem, çocukların cep telefonlarının “aşırı kullanımının” “cesaretlendirilmemesi”ı gerektiği konusunda ne yazıkki sınırlıdır. Bu durum, on yıl öncesine kadar, gençlerin “temel olmayan aramalar” için telefonlardan kaçınmaları istendiğinde önemsenmedi
Profesör Miller’in yakın zamanda Çevre Sağlığı Vakfı tarafından düzenlenen bir konferansta söylediği gibi, çocuklarımızı korumak için duyarlı tedbirler almaya başlamanın zamanı geldi. Alternatif, hiçbir şey yapmamak ve en iyisini ummaktır.
Tütün ve asbestle yaptığımız şey budur ve bunun nasıl ortaya çıktığını biliyoruz.
Profesör’ün sözleriyle: Bunu gelecekteki tehlikemiz ve görmezden geliyoruz. ”
Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Yakınları Derneği
Tercüme : Seda Kansu 22 06 2018
Alıntı : http://www.dailymail.co.uk/…/Could-wifi-giving-children-can…